Van boon tot kopje: Het proces

Wij zijn “connoisseurs” in elke stap van het koffieproces, van boon tot barista, van inkoop tot het branden en van blending tot bereiding van de koffie. Al onze vakmensen gebruiken hun vakkennis over koffie voor elke gram die wij jaarlijks produceren. We weten dat de smaak niet alleen bepaald wordt door hoe de boon is gebrand. Koffie is een natuurproduct, het klimaat, de grond, de regenval en zelfs hoogte waarop koffie groeit bepalen de smaken van de koffie. Ons team van specialisten kopen de meest verse bonen van hoge kwaliteit in, vanuit Midden-Amerika tot aan het verre oosten.

Stap 1
Pelicaenrouge1_resize

Plukken van de bessen

Er zijn 2 soorten koffiesoorten; Arabica en Robusta. Arabica heeft een milde smaak, Robusta daarentegen heeft een donkere aardeachtige smaak die hoger is in antioxidanten en cafeïne

Stap 2
Sourcing cherries

Selecteren van de beste bonen

De bessen worden zeer kritisch geselecteerd om zo de beste kwaliteit te waarborgen.

Stap 3
Extract coffee beans: dry process

Drogen van de bonen

Je hebt twee verschillende soorten manieren om de boon uit de bes te halen. Het natte en het droge proces.

Stap 4
Pelicaenrouge2_resize

Transporteren

De koffie wordt verpakt in het land van herkomst en getransporteerd naar de branderij.

Stap 5
State-of-the-art slow roaster

Branden

Onze koffiespecialisten gebruiken de state-of-the-art koffiebranders om de groene bonen langzaam te branden tot het punt dat ze de maximale kleur- en vochtconsistentie hebben.

Stap 6
Research and development

Cuppen en melangering

Door gebruik te maken van verschillende op maat gemaakte methoden, creëren we single origin koffies of kenmerkende koffieblends met delicate smaken en rijke tonen.